Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zaļo zirnīšu un kartupeļu biezenis ar piparmētrām

Sastāvdaļas
  • 400 g zaļo zirnīšu
  • 200 g miltainu kartupeļu
  • 30 g sviesta
  • 5 ēdk. piena
  • 3 ēdk. sakapātas svaigas piparmētras
  • rīvēts muskatrieksts
  • sāls
Zaļie zirnīši ir ideāls produkts ātrās virtuves cienītājiem. Konservēti un saldēti zirnīši top mīksti dažās minūtēs, taču arī svaigo pagatavošanai nav vajadzīgs ilgs laiks. Piedevās pāris vienkāršu produktu, un ēdiens gatavs!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus kartupeļus sagriez gabaliņos, ber verdošā sālsūdenī un vāri aptuveni 5 minūtes. Pieber zirnīšus un turpini vārīt, līdz kartupeļi un zirnīši mīksti. Nokās.
2
Katlā uzvāri pienu ar sviestu, pievieno kartupeļus un zirnīšus un sastampā. Iemaisi muskatriekstu, piparmētras un pieber sāli, ja vēl vajag.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni