Mājas makaroni ar tomātu un tunča mērci 1
Sastāvdaļas
- 300g mājas makaroni
- Mērcei:
- 300g tomāti savā sulā
- 100g konservēts tuncis eļļā
- 1 neliels sīpols
- 1 anšovs
- pētersīļi
- šķipsniņa čili pipari
- 2 ēd.k. olīveļļa
- sāls
Makaroni šoreiz garšu orķestrī spēlē pavadošajā sastāvā. Pirmā vijole un solo partijas uzticētas īpaši pagatavotajai tomātu un tunča mērcei. Lai jauka baudīšana!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tunci notecināt un saspaidīt ar dakšiņu. Tomātus sasmalcināt. Anšovu un pētersīļus smalki sakapāt.
2
Sīpolu smalki sagriezt un apcept eļļā 5 min, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot anšovu un cept, līdz tas izkūst. Pievienot tomātus, piparus, sāli un sautēt vēl 15 min. 5 min. pirms pagatavošanas beigām pievienot tunci. Pašās beigās pārkaisīt ar pētersīļiem.
3
Makaronus novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Makaronus notecināt un pievienot mērcei, ātri samaisīt un nekavējoties pasniegt.
1 komentārs