Kifle ar sieru
Sastāvdaļas
- 300g milti
- 200ml piens
- 150g siers
- 20g olīveļļa
- 1 ēd.k. sausais raugs
- 1 ola
- 2 ēd.k. cukurs
- 1 tējk. sāls
Kifle - tā tiek dēvēti tradicionālie Dienvidslāvu radziņi. Ir kas kopīgs ar mūsu siera pīrādziņiem, tomēr ļoti būtiskas ir pagatavošanas nianses, esiet verīgi un baudiet!
Pagatavošana
1
Raugu iebērt bļodā, peivienot cukuru un mazliet silta piena, sajaukt. Atstāt uz 10-15 min. lai ierūgst.
Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Sieru sagriezt šķēlītēs.
Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Sieru sagriezt šķēlītēs.
2
Miltus izsijāt, pievienot ieraugu, atlikušo pienu, sāli un iejaukt mīklu. Pašās beigās pievienot eļļu. Mīklu apsegt ar tīru dvielīti un nolikt uz 40 min. siltā vietā lai uzrūgst.
3
Mīklu sadalīt vienādās bumbiņās. Bumbiņu izrullēt. Uz vienas puses uzlikt siera šķēlīti, otrui pusi iegriest 3-4 vietās.
Lūk tā:
Sākot ar to daļu, kur ir siers, sarullēt un novietot uz cepešpannas ar šuvi uz leju. Pīrāziņus apsmērēt ar sakultu olu. Cept iepriekš uzkrsētā krāsnī 220 grādos apm. 10-12 min. Atdzesēt uz restēm.
Sākot ar to daļu, kur ir siers, sarullēt un novietot uz cepešpannas ar šuvi uz leju. Pīrāziņus apsmērēt ar sakultu olu. Cept iepriekš uzkrsētā krāsnī 220 grādos apm. 10-12 min. Atdzesēt uz restēm.
4
Avots-trio-mia.livejournal.com