Krostoi
Sastāvdaļas
- 300g miltu
- 300g šampinjonu
- 70g sviesta
- 1 gl. piena
- 1 ķiploka daiviņa
- pētersīļi
- sāls, pipari pēc garšas
- eļļa fritēšanai
Krostoi - tie ir tradicionāli itāļu pīrādziņi, ko gatavo ar dažādiem pildījumiem tikai karnevāla nedēļas laikā. Nosaukums ir cēlies no vārda "krosta", kas nozīmē "kraukšķīga garoziņa". Tagad dažos Itālijas reģionos tie ir pārvērtušies par fast food ēdienu.
Pagatavošana
1
40g sviesta izkausēt. Uz tīra galda izbērt
kaudzītē miltus un pa vidu uztaisīt iedobi.
Tajā ieliet sviestu, pienu un šķipsniņu sāls.
Iejaukt mīklu un mīcīt tik ilgi, kamēr mīkla
kļūst gluda.
Ietīt plēve un ielikt ledusskapī uz 1 stundu.
2
Pildījumam - sēnes notīrīt un sagriezt.
Ķiploka daiviņu un pētersīļus smalki sakapāt.
Pannā izkausēt atlikušo sviestu un apcept tajā ķiploku apm 30 sek. Pievienot sēnes un cept vēl minūtes
10. Pārkaisīt ar pētersīļiem un izslēgt uguni.
Atdzesēt.
3
Mīklu sadalīt divās daļās un izrullēt katru daļu atsevišķi. Uz vienas mīklas daļas sakārtot
pildījumu ar atstarpēm, apsegt ar otru
izrullēto mīklas daļu un piespiest ar
pirkstiem mīklu ap katru pildījuma kalniņu. Ar
formiņu vai nazi izgriezt četrstūrīšus vai
aplīšus.
4
Dziļā pannā uzkarsēt eļļu un cept pīrādziņus
nelielām porcijām līdz zeltītai krāsai. Gatavos pīrādziņus ņem ārā un liek uz papīra dvielīšiem, lai notek liekie tauki.
5
Pasniedz siltus.