Sēņu empanadas
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 1 gl. olīveļļas
- 1 gl. baltā vīna
- 2 ēd.k. vīna etiķa
- 1 tējk sāls
- apm. 700g miltu
- Pildījumam:
- 300g šampinjonu vai jebkuras citas sēnes
- 100g kūpināts šķiņķis
- 100g ķirbis
- rīvēts siers
- eļļa
- sāls un svaigi malti pipari
- olu dzeltenums un olu baltums atsevišķi apsmērēšanai
Spāņu empanadas ir pazīstamas ne tikai Galūsijā, kur ir viņu dzimtene, bet arī visā pasaulē. Interesanti viņi ir ar to, ka mīkla ļoti labi tur formu un no tās var cept ne tikai atsevišķus
pīrādziņus, bet arī lielus greznus pīrāgus. Man tie drīzāk atgādina pildītus cepumus, nekā pīrādziņus, jo mīkla sanāk diezgan kraukšķīga.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Uz darba virsmas izsijāt miltus un pakāpeniski pievienojot šķidrās sastāvdaļas iejaukt miklu.
Miklai jābūt pietiekami elastīgai, bet tai pašā
laikā ne pārāk šķidrai. Pēc nepieciešamības
pievienot vēl miltus. Šai miklai nav vajadzīgs laiks lai "atpūstos", bet sanāk apmēram 15 min, kamēr gatavojam pildījumu.
2
Sēnes notīrīt no smiltīm un sagriezt. Ķirbi nomizot un sagriezt smalkāk.
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķirbi līdz tas ir zeltaini-brūns. Pievienot sēnes un sagrieztu
šķiņķi un cept visu kopā vēl min 5-7. Pievienot
sieru, pārkaist ar sāli un pipariem pēc garšas.
3
Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem un izrullēt
mīklu apm. 1 cm. biezu. Ar cepumu formiņas
palīdzību izgriezt figūriņas. Manā gadījumā
tās ir lapiņas. Uz vienu figūriņu liek
pildījumu, malas apsmērē ar olu baltumu un apsedz ar otru figūriņu. Malas piespiež ar pirkstiem.
4
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, sakārto
pīrādziņus un apsmērē ar sakultu olas
dzeltenumu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī
180 grādos apm. 30 min.
Avots - cuinera-catala.livejournal.com
Avots - cuinera-catala.livejournal.com