Hadsones jēra gaļas pīrāgs
Sastāvdaļas
- Pildījumam:
- 200 g jēra gaļa
- 200 g jēra aknas
- 2 sīpoli
- 2 daiviņas ķiploks
- 2 ēd.k. sviests
- 1 ola
- 1 olas dzeltenums
- 2 ēd.k. piens
- 3 ēd.k. konjaks
- 1 ēd.k. milti
- 1 ēd.k. rīvēta citrona miza
- kaltēts timiāns
- majorāns
- šķipsniņa muskatrieksts
- sāls
-  
- Mīklai:
- 1,5 glāze milti
- 120 g biezpiens
- 1 ola
- 4 ēd.k. sviests
- 2 tējk. cepamais pulvers
- 4 ēd.k. olīveļļa
- sāls
Gandrīz katrs ir lasījis Artura Konana Doila romānu par lielisko detektīvu Šerloku Holmsu un viņa draugu doktoru Vatsonu. Nu, vismaz, filmu redzējis ir! Un, protams, atceramies Holmsa
dzīvoklīša pļāpīgo saimnieci misis Hadsoni. Tieši misis Hadsone katra mēneša trešajā svētdienā cepa Holmsam šo gardo jēra gaļas pīrāgu.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Gatavojam mīklu. Sajaukt bļodā biezpienu, olu,
olīveļļu un sāli. Pievienot izsijātus miltus un
cepamo pulveri. Samaisīt un izklāt miklu uz
darba virsmas un mīcīt to 3-4 minūtes. Apsegt
mīklu ar dvieli un atstāt uz 30 minūtēm.
2
Gatavojam pildījumu. Sīpolus un ķiploku notīrīt.
Sīpolus sagriezt gredzenos, ķiploku sakapāt.
Uz pannas izkausēt sviestu un apcept sīpolus ar
ķiplokus ~ 6 minūtes. Pieliet konjaku un noņemt
no uguns. Jēra gaļu un aknas izmalt gaļas
mašīnā. Gaļas masu sajaukt ar olu un miltiem. Pievienot
apceptos sīpolus, ķiplokus, garšvielas, sāli,
piparus.
3
Iesmērēt ar sviestu cepamtrauku. Mīklu izklāt
uz miltiem apbērtas darba virsmas un izveidot
apli 5cm platāku par cepamtrauku. Cepamtraukā
izklāt mīklu tā, lai būtu nosegta cepamtrauka
apakša un malas. Uz mīklas izlikt gaļas masu un izlīdzināt. Augšējās mīklas malas ielocīt
uz iekšpusi. Atstāt nostāvēties ~ 20 minūtes.
4
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sajaukt
olas dzeltenumu ar pienu un apsmērēt pīrāga
malas. Cept cepeškrāsnī ~ 50 minūtes.