Pīrāgs ar vistas gaļu
Sastāvdaļas
- 200g maigie cāļa filejas gabaliņi
- 100g ziedkāposts
- 200g konservēti turku zirņi
- 300g kārtainā bezraugu mīkla
- 1 ola
- 2 ēd.k. karija pulvers
- 2 cm ingvera sakne
- 2 ēd.k. sinepes
- 2 ķiploka daiviņas
- zaļie loki
- sāls, pipari
Vistas gaļa ir lieliski piemērota diētai, jo tajā ir pat līdz 10 reizes mazāk tauku nekā citās gaļas. Vistas gaļa satur līdz 25 % vairāk olbaltumvielu nekā jebkura cita gaļa. Un protams, garšas īpašību dēļ tik ļoti esam iecienījuši vistas gaļu. Šoreiz piedāvājam pārbaudītu pīrāga recepti. Garšīgi! :)
Pagatavošana 2 porcijas
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Mīklu atkausē.
2
Pannā uzkarsē eļļu un apcep sasmalcinātus ķiplokus un rīvētu ingvera sakni.
3
Ziedkāpostu uzvāra sālsūdenī. Gaļu sagriež mazākos gabalos. Gaļu sajauc ar ziedkāpostiem, turku zirņiem, pievieno sinepes, kariju, sāli un svaigi maltus pipaŗus pēc garšas.
4
Mīklu izrullē uz darba virsmas. Uz vienas daļas kārto pildījumu, apsedz ar otru mīklas daļu un sastiprina kopā malas. Virsmu apsmērē ar sakultu olu.
5
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 30-35 min.