Pasta ar lasi un degvīnu
Sastāvdaļas
- 200g tagliatelle makaronu
- 100g laša filejas
- 150 ml saldā krējuma
- 1 sīpols
- 100ml degvīna
- 30g sviests
- 1,5 ēd.k. tomātu pastas
- dilles
- sāls, pipari pēc garšas
Šī recepte ir klasisks savienojums - pasta, lasis un saldais krējums. Degvīns šim ēdienam piešķir asumiņu.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sīpolu smalki-smalki sagriezt. Pannā izkausēt
sviestu un apcept tajā sīpolus. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi pannā
pieliet degvīnu un iztvaicēt to. Pievienot
pannas saturam lasi un cept vel minūtes 5-7, kamēr zivs sak mainīt krāsu. Pievienot saldo krējumu, tomātu
pastu, samazināt uguni un karsēt mērci vel 5 min. Pieaugušiem var vēl 50ml degvīna pievienot kopā
ar saldo krējumu. Pēc garšas pievienot sāli,
piparus un smalki sakapātas dilles.
2
Makaronus novārīt sālsūdenī līdz "al dente" konsistencei un makaronus nokāst. Pievienot
makaronus mērcei, sajaukt un pasniegt.