Spaghetti with a tomato sauce, cheese and a basil. Selective focus

Spageti ar mērci Aurora

Sastāvdaļas
  • 400 g spageti
  • 200 g sakapāti šalotes sīpoli
  • 2 sakapātas ķiploka daiviņas
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • 125 ml sausais vermuts
  • 125 ml sausais baltvīns
  • 2 lauru lapas
  • 1 citrona mizas gabaliņš
  • 4 timiāna zariņi
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 6 tomāti
  • 250 g saldais krējums
  • 1 saišķītis baziliks
  • 75 g rīvēts Monterigo siers
  • sāls un svaigi malti pipari
Nezinu vai mērces nosaukums dots par godu slavenajam kreiserim, bet mērce garda.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzvāra lielu daudzumu ūdens, pieber krietnu devu sāls un novāra makaronus tā, lai tie būtu vēl stingri.
2
Šalotes sīpolus un ķiplokus apcep 2 ēdamkarotēs eļļas gaiši dzeltenus. Pievieno vīnu, vermutu, lauru lapas, citrona miziņu, timiānu un rozmarīnu, traukam neuzliekot vāku, iztvaicē līdz nepilnu 100 ml tilpumam un izberž caur sietiņu. Tomātiem izgriež kātiņa pamatni un uz īsu brīdi tos iegremdē verdošā ūdenī, novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež kubiņos. Garšaugu novārījumam pielej saldo krējumu un nedaudz iztvaicē. Iemaisa tomātus, pieber sāli un piparus. Bazilika lapiņas iemaisa mērcē. Makaronus nokāš, iemaisa atlikušo eļļu.
3
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvēta Monterigo siera loksnītēm.

Pievienot komentāru