Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Biezpienmaize

Sastāvdaļas
  • Groziņam:
  • 150 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • Pildījumam:
  • 400 g biezpiena
  • 280 g cukura
  • 250 ml skābā krējuma
  • 200 g ogu pēc gaumes
  • 6 olas
  • 75 g manna
  • 50 g kukurūzas cietes
  • ½ tējk. vaniļas
  • šķipsna sāls
Māca konditore Liene Zemīte. Klasisks latviešu saldēdiens ar mūsu iemīļotajiem produktiem – biezpienu, skābo krējumu, mannu.

Pagatavošana 9 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar pirkstiem sastrādā sviestu un miltu drupačās, iemaisi cukuru, pievieno olas dzeltenumu un visu ātri samīci viendabīgā masā. Ieklāj mīklu veidnē, vienmērīgi plānā kārtā izspaidi pa trauku. Cep aptuveni 10–15 minūtes, kamēr mīklas groziņš zeltains. Izņem no krāsns.
2
Biezpienu izberz caur sietu. Olu dzeltenumus viegli sakul ar 180 g cukuru, pievieno skābo krējumu, vaniļu, mannu. Samaisi.
3
Ogas sajauc ar 100 g cukura un cieti. Ieklāj šo masu groziņa pamatnē.
4
Olas baltumus ar šķipsnu sāls saputo stingrās putās. Olu, skābā krējuma un mannas masā viegli iecilā olbaltumu. Liec šo masu veidnē uz ogām, izlīdzini un cep aptuveni 50–60 minūtes, līdz plātsmaize viegli zeltaina (gar malām brūngana, vidiņš gaišs) un viscaur nedaudz stingra.

Pievienot komentāru

Konditoreja