Rabarberu un banānu plātsmaize
Sastāvdaļas
- 1 kg rabarberu
- 400 g miltu
- 250 g mīksta sviesta
- 180 g cukura
- 70 g mandeļu skaidiņu
- 5 ļoti gatavi banāni
- 4 olas
- 4 ēdk. piena
- 2 ēdk. citronu sulas
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 ēdk. pūdercukura
- 3 tējk. cepampulvera
- sāls
Ja vēlies sulīgāku un spīdīgāku virsiņu, kūku uzreiz pēc izcepšanas apzied ar sasildītu aprikožu ievārījumu un tikai tad pārkaisi pūdercukuru.
Pagatavošana
1
Rabarberus nomizo un sagriez aptuveni 1cm mazos gabaliņos. Mandeles apgrauzdē sausā pannā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.
2
Bļodā ieliec sviestu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru, kā arī šķipsniņu sāls un ar mikseri puto aptuveni 5 minūtes. Pa vienai ieputo olas.
3
Banānus nomizo, apslaki ar citronu sulu un ar dakšiņu saspaidi.
4
Miltus samaisi ar mandelēm un cepampulveri un kopā ar banānu biezeni un pienu iekul mīklā.
5
Mīklu liec uz plāts (40 cm reiz 30 cm) ar cepampapīru un izlīdzini. Virsū kārto rabarberus.
6
Liec krāsnī un cep 25-30 minūtes. Mazliet atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru.