Krāsainie bezē un kokosriekstu cepumi
Sastāvdaļas
- 2 olu baltumi
- 100 g pūdercukura
- 100 g kokosriekstu skaidiņu
- 1 tējk. citrona sulas
- pārtikas krāsvielas
Recepti piedāvā Baiba Grīnberga, sertificēta uztura speciāliste, arī aizrautīga garšvielu pētītāja un garšvielu portāla manasgarsas.lv veidotāja.
Pagatavošana
1
Olu baltumus puto, pamazām iesijā cukuru un pievieno citrona sulu. Saputo vijīgās putās.
2
Pievieno krāsaino pulveri tik, cik košu vai maigu krāsu gribas (katram ir jāatrod savs labākais variants), un saputo stingrās putās.
3
Saudzīgi iemaisa kokosriekstu skaidiņas.
4
Ar tējkaroti liek mazas kaudzītes uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
5
Ievieto 150 grādu karstā krāsnī un cep 20–25 minūtes.