Dateļu batoniņš
Sastāvdaļas
- 150 g dateļu bez kauliņiem
- ½ no viena citrona sulas
- 2 ēdk. medus
- 2 ēdk. Gaišais cukura sīrups
- 50 g sviesta
- 110 g auzas
- 1 ēdk. Ķirbju sēklas
- 1 ēdk. Saulespuķu sēklas
- 40 g pistācijas, sakapātas
- 40 g lazdu rieksti, sakapāti
Īsts enerģijas lādiņš! Ar ko tādu var iesākt dienu, našķoties pēc pusdienām vai arī ņemt līdzi pārgājienā.
Pagatavošana 8 porcijas
1
Dateles kopā ar 2 ēdk. ūdens uz pannas sautē 3-4 minūtes, līdz veidojas bieza masa. Noliec to malā.
2
Pannā pievieno citronu sulu, šķidru medu, sīrupu un sviestu un visu laiku maisot kausē, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, arī dateļu masu un samaisi.
3
Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Viegli ietaukotā cepamā formā lej masu, izlīdzini to un cep 20-25 minūtes.
4
Ņem masu ārā no krāsns, sagriez mazākos gabaliņos un ļauj atdzist.