Apelsīnu šķēlītes konjakā
Sastāvdaļas
- 1 kg apelsīnu
- 500 g brūnā graudu cukura
- 6–7 zvaigžņu anīsi
- 700 ml konjaka
Aromātiskās apelsīnu šķēlītes lieliski garšo piedevās pie siera un arī pie saldējuma, putukrējuma un karstvīna.
Pagatavošana
1
Apelsīnus rūpīgi nomazgā karstā ūdenī un cītīgi noslauki, pēc tam sagriez ½ cm biezās šķēlītēs. Zvaigžņu anīsus pārlauz uz pusēm.
2
Apelsīnu šķēlītes pamīšus ar cukuru pildi burciņās. Katrā cukura kārtā iemet arī pa 1–2 zvaigžņu anīsa pusītēm.
3
Pārlej ar konjaku, uzliec vāciņus un uz 3 nedēļām novieto vēsumā.