Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Burkānkūciņas

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 550 g cukura
  • 500 g rīvētu, nosusinātu burkānu
  • 5 olas
  • 450 ml eļļas
  • 400 g miltu
  • 3 tējk. kanēļa
  • 2 tējk. sodas
  • ½ tējk. sāls
  • Krēmam:
  • 200 g krējumsiera
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 1 ēdk. smalki rīvētas citrona vai apelsīna miziņas
Vislabāk mīklai izmantot burkānus, kas sarīvēti ar sulu spiedes palīdzību un nosusināti – tie dos mīklai struktūru, krāsu un garšu, bet ne lieku mitrumu, kas biskvītu padarītu pārāk ķepīgu. Mīklai vari pievienot arī kapātus riekstus.

Pagatavošana

1
Uzkarsē krāsni līdz 160 grādiem. Mafinu formas izoderē ar papīriņiem.
2
Olas ar cukuru puto ar mikseri, līdz tiec pie gaišas, vieglas masas. Pielej eļļu un vēl paputo, līdz rodas majonēzei līdzīga masa.
3
Miltus iesijā atsevišķā bļodā kopā ar sodu, sāli un kanēli. To ber olu masā un sajauc. Iemaisi burkānus.
4
Sapildi mīklu mafinu formiņās un cep aptuveni 25 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu. Gatavas kūciņas mazliet atdzesē.
5
Lai pagatavotu pildījumu, visas tā sastāvdaļas puto, līdz krēms kļuvis viegls, gaisīgs un cukura graudiņi izkusuši.
6
Ar konditorejas maisiņu vai nazi uzklāj krēmu uz kūciņām.

Pievienot komentāru

Konditoreja