Zefīra pamatrecepte 1
Sastāvdaļas
- 390 g cukura
- 250 g ābolu + ogu biezenis (attiecībā 1:1)
- 100 g ūdens
- 55 g olu baltuma (aptuveni 1 ½ olu baltumi)
- 8 g agaragara
- pūdercukurs – apkaisīšanai
Bez svariem neiztikt, jo viss ir precīzi jānosver, arī ūdens, – šoreiz tas ir svarīgi, jo grami no mililitriem atšķiras!
Pagatavošana
1
Katliņā ielej ūdeni, pievieno agaragaru un cukuru.
2
Virtuves kombaina vai miksera bļodā ieliec biezeni un pusi olas baltuma. Ieslēdz mikseri uz maksimālo ātrumu.
3
Tikmēr katliņu ar ūdeni liec sildīties uz vidējas uguns. Rūpīgi maisi, lai cukurs nepiedeg, bet izkūst. Karsē līdz 110 grādiem.
4
Kad putotais biezenis apjomā ir dubultojies, pievieno atlikušo olas baltumu un turpini putot, līdz biezenis kļūst stingrs un nepil no slotiņas.
5
Lēnā strūklā lej klāt karsto sīrupu un turpini putot maksimālajā ātrumā vēl aptuveni 5 minūtes.
6
Pildi konditorejas maisiņā ar uzgali un izspied uz cepampapīra tik lielus un tāda veida zefīrus, kādi patīk.
7
Atstāj uz 12 stundām, lai sabiezē. Pēc tam pārkaisi ar pūdercukuru un, ja vēlies, salipini zefīra pusītes kopā.
1 komentārs