Shutterstock

Kapučīno uzputenis

Sastāvdaļas
  • 200 g saldā krējuma
  • 150 g kvalitatīvas baltās šokolādes
  • 15 g šķīstošā kapučīno pulvera
  • 4 olas
  • 3 plāksnītes želatīna
  • 2–3 ēdk. pūdercukura
  • šķipsniņa sāls
  • kakao pulveris pārkaisīšanai
Lai uzputenis būtu bagātīgāks, to var izrotāt ar cepumiem un ogām.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Šokolādi rupji sakapā vai salauz gabaliņos un karsta ūdens peldē izkausē.
2
Kapučīno pulveri izšķīdini 2 ēdamkarotēs karsta ūdens.
3
Olām atdali dzeltenumu no baltuma. Baltumus ieliec ledusskapī. Dzeltenumus kopā ar kafiju saputo, pēc tam iemaisi izkausēto šokolādi.
4
Želatīnu iemērc aukstā ūdenī, pēc tam izspied, izšķīdini 2 ēdamkarotēs karsta ūdens un iemaisi šokolādē.
5
Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās. Krējumu ar pūdercukuru arī saputo stingrās putās.
6
Vispirms šokolādes maisījumā iejauc ēdamkaroti olbaltuma, pēc tam iecilā pārējo olbaltumu un putukrējumu.
7
Uzputeni pildi deserta trauciņos un uz 3–4 stundām ieliec ledusskapī. Pirms likšanas galdā pārkaisi ar kakao pulveri.

Pievienot komentāru