Ābolu putas
Sastāvdaļas
- 600 g ābolu
- 3 olu baltumi
- 3 olu dzeltenumi
- 90 g cukura +3 ēdk. cukura
- 6 ēdk. auksta ūdens
- 2 tējk. citrona sulas
- vaniļas cukurs, rīvēta šokolāde
Īsts mājas saldēdiens, kura pagatavošanai nav nepieciešamas pat priekšzināšanas. Gards arī bez piedevām – drupinātiem riekstiem, rozīnēm, magoņu sēklām; pievieno tās pēc savas gaumes!
Pagatavošana 8 porcijas
1
Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos un ieber katlā. Pielej ūdeni, pievieno 90 g cukuru un citrona sulu. Vaļējā katlā uz lēnas uguns sautē 10–15 minūtes, lai šķidrums gandrīz pilnībā iztvaiko. Mazliet atdzesē, pieber vaniļas cukuru un sablendē, pēc tam atdzesē pilnībā.
2
Olas dzeltenumus saputo ar 3 ēdk. cukuru, līdz izveidojas gaišas putas, un uzmanīgi iemaisi ābolos.
3
Olas baltumus saputo stingrās putās un iecilā ābolu krēmā. Liec deserta trauciņos un pārkaisi ar rīvētu šokolādi.