Zemeņu un jogurta krēms
Sastāvdaļas
- 500 g zemeņu
- 500 g jogurta bez piedevām
- 4 ēdk. citrona sulas
- 3 ēdk. cukura
- 2 tējk. vaniļas cukura
- svaigas piparmētras lapiņas
- rīvēta šokolāde
Viena no visvienkāršākajām rozā desertu receptēm, izmantojama gan ziemā – ar saldētām ogām, gan vasarā – ar svaigām. Ja ņem saldētas zemenes, deserta tapšanas laiks ir vēl īsāks: ogas atlaidina pavisam nedaudz un, daļēji sasalušas, sablendē ar pārējiem produktiem. Šādā gadījumā nav vajadzības desertu vēl papildus atdzesēt.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Zemenes sagriez gabaliņos un ber dziļā bļodā. Pievieno jogurtu, cukuru, vaniļas cukuru un citrona sulu un sablendē, cik smalki vēlies.
2
Ieliec ledusskapī uz pusstundu, lai atdzesējas.
3
Piparmētras sakapā.
4
Krēmu iepildi deserta trauciņos, pārkaisi ar piparmētrām un šokolādi.