Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Krāsnī cepti kartupelīši ar pesto

Sastāvdaļas
  • 1,2 kg nelielu kartupeļu
  • 150 ml olīveļļas
  • 250 g pesto
  • sāls
Lai vienkāršāk, izmanto veikalā nopērkamo pesto, bet vasarā, kad pieejams svaigs baziliks, pesto vari pagatavot pati: trauciņā liec bazilika lapas, ķiploku, olīveļļu, riekstus, parmezānu un visu sablendē.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Kartupeļus ļoti rūpīgi nomazgā un izgriez visus bojājumus. Nosusini, liec cepamajā traukā un pārlaisti ar pusi no olīveļļas daudzuma. Ar rokām apmaisi un izlīdzini, lai tie ir vienā kārtā. Liec krāsnī un cep, līdz kartupeļi mīksti – apmēram 30 minūtes. Cepšanas laiks atkarīgs no kartupeļu šķirnes un lieluma.
2
Sajauc pesto ar atlikušo olīveļļu. Izņem kartupeļus no krāsns un paaugstini tajā temperatūru līdz 220 grādiem. Kartupeļus cepamajā traukā ar krūzītes dibenu nedaudz saspaidi, lai tiem veidojas plaisas. Pārlaisti ar pesto mērci un liec atpakaļ cepties vēl uz 8–10 minūtēm, lai kartupeļiem veidojas kraukšķīga garoziņa. Pasniedz karstus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni