Kartupeļu biezputra
Sastāvdaļas
- 4 lieli kartupeļi
- 1/2 selerijas saknes
- 1 puravs (tikai baltā daļā)
- 200ml piens vai saldais krējums
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 0.5 tējk. ķimenes
- sāls, pipari pēc garšas
Pastāv tāds viedoklis, ka kartupeļi – tas ir kalorijām bagāts uztura produkts, kurš sastāv gandrīz tikai no cietes un nesatur gandrīz neko, kas būtu nepieciešams cilvēka organismam. Bet patiesībā tā gluži nav. Kartupeļi – ir organisko sāļu, minerālvielu, fermentu un vitamīnu avots. 200 g ar mizu novārītu kartupeļu satur gandrīz visu, cilvēkam nepieciešamo, C vitamīna ikdienas normu. No kartupeļiem iegūst kartupeļu cieti, dekstrīnu, cietes cukuru, sīrupu, spirtu un pat vīnu. Mēs šoreiz gatavojam nevis vīnu, bet kartupeļu biezputru.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Dārzeņus notīrīt un sagriezt palielos gabalos. Katliņā uzkarsēt eļļu un apcept dārzeņus uz lielas uguns. Samazināt uguni, pieliet ūdeni tā,
lai nosedz dārzeņus un vārīt apmēram 15 minūtes -
līdz gatavībai.
2
Noliet pusi ūdens, mazliet atdzesēt un
sablendēt. Pievienot saldo krējumu un vēlreiz uzkarsēt.
Pannā bez eļļas karsēt ķimenes, 1-2 min.
3
Pasniegt pārkaisot ar ķimenēm.