Klasiskais kafijas liķieris
Sastāvdaļas
- 1 prāva sauja kafijas pupiņu
- 1 l degvīna
- 100 g brūnā karameļu cukura
- 1 vaniļas pāksts (vai 1 paciņa vaniļas cukura)
- 1 kanēļa miziņa
Šo kafijas liķieri var papildināt ar vairākām apelsīna miziņām.
Pagatavošana
1
Piemērotā burkā vai lielā pudelē ar platu kaklu ieber cukuru un kafijas pupiņas, ieliec gareniski pārgrieztu vaniļas pāksti un kanēļa miziņu.
2
Pielej degvīnu.
3
Uzliec vāku vai korķi un novieto istabas temperatūrā uz 2–3 nedēļām. Katru dienu kārtīgi sakrati.
4
Izkās caur marli vai sietiņu, salej mazākās pudelītēs un aizkorķē.