Shutterstock

Maltās gaļas un čili zupa

Sastāvdaļas
  • 800 ml buljona
  • 600 g maltas cūkgaļas
  • 1 kārba (400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 2 mazos salmiņos sagrieztas sarkanās paprikas pākstis
  • 3 plānās šķēlītēs sagriezti seleriju kāti
  • 2 sakapāti sīpoli
  • 3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 4 ēdk. tomātu pastas
  • 1–2 ēdk. eļļas
  • 1½ tējk. maltu čili piparu
  • 1 tējk. malta koriandra
  • 1 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • ½ tējk. kaltētas raudenes
  • sāls
  • sakapāti zaļumi
  • rīvēts siers
Pikantas zupas ir kā radītas, lai sasildītos vēsās, lietainās rudens dienās, sevišķi, ja gadījies pamatīgi nosalt un rodas aizdomas, ka tuvojas iesnas. Jo vairāk asuma zupā, jo siltāk kļūs un lielākas izredzes atgūt labu pašsajūtu. Galvenās garšvielas, kas ne tikai sasilda, bet pat sakarsē, ir dažādi asie pipari, karijs, ingvers, kurkuma, ķiploki. Šai zupai tikpat labi var izmantot maltu liellopa vai jēra gaļu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā sakarsē eļļu, pievieno malto gaļu un sāli un maisot apbrūnini.
2
Liec klāt sīpolus, ķiplokus, selerijas, papriku un uz lēnas uguns sautē 5 minūtes.
3
Iemaisi tomātu pastu, pēc tam pievieno tomātus un garšvielas, rūpīgi samaisi. Pielej buljonu, uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt 20–30 minūtes.
4
Pārbaudi zupas pikantumu – ja gribi asāku, iemaisi vēl čili. Kad zupa iesmelta šķīvī, pārkaisi ar rīvēto sieru un zaļumiem.

Pievienot komentāru