Turku zirņu un tomātu biezzupa
Sastāvdaļas
- 600 ml dārzeņu buljona
- 400 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
- 400 g tomātu savā sulā
- 2 seleriju kāti
- 1 sarkanais sīpols
- 2 ķiploka daivas
- 2 ēdk. olīveļļas
- 1 tējk. kaltēta oregano
- sāls un pipari pēc garšas
Turku zirņi šo zupu dara sātīgu, bet tomāti un garšvielas – pikantu.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Nomizo un smalki sakapā sīpolu un ķiploku daivas. Smalki sakapā arī seleriju kātus.
2
Katlā sakarsē olīveļļu un liec tajā sīpolus, seleriju, pieber oregano, sāli un piparus. Cep uz mazas liesmas 6 minūtes.
3
Pievieno ķiploku, pielej buljonu, pieliec tomātus un zirņus. Uzvāri, tad samazini liesmu un vāri vēl 15 minūtes.
4
Noņem no uguns, nedaudz atdzesē un sablendē.
5
Lej bļodiņās un pasniedz.