Shutterstock

Turku zirņu un tomātu biezzupa

Sastāvdaļas
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • 400 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
  • 400 g tomātu savā sulā
  • 2 seleriju kāti
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ķiploka daivas
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 1 tējk. kaltēta oregano
  • sāls un pipari pēc garšas
Turku zirņi šo zupu dara sātīgu, bet tomāti un garšvielas – pikantu.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Nomizo un smalki sakapā sīpolu un ķiploku daivas. Smalki sakapā arī seleriju kātus.
2
Katlā sakarsē olīveļļu un liec tajā sīpolus, seleriju, pieber oregano, sāli un piparus. Cep uz mazas liesmas 6 minūtes.
3
Pievieno ķiploku, pielej buljonu, pieliec tomātus un zirņus. Uzvāri, tad samazini liesmu un vāri vēl 15 minūtes.
4
Noņem no uguns, nedaudz atdzesē un sablendē.
5
Lej bļodiņās un pasniedz.

Pievienot komentāru