Shutterstock

Tumīgā kartupeļu zupa ar kūpinātu zivi

Sastāvdaļas
  • 800 g miltainu kartupeļu
  • 850 ml buljona
  • 250 ml piena
  • 100 g kūpinātas zivs
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 burkāns
  • 1 pētersīļa sakne
  • 1 sīpols
  • 50 g smalki sarīvētas svaigas mārrutka saknes
  • 2 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. sakapātu maurlociņu
  • 1 ēdk. sakapātu svaigu majorāna lapiņu
  • sāls, pipari, malts muskatrieksts
Zupas ar tumīgu konsistenci rada sāta sajūtu un sevišķi labi garšo vēsās rudens dienās. Šādām zupām par pamatu ieteicams izvēlēties miltainus kartupeļus vai citus līdzīgus dārzeņus. Lai iegūtu vēlamo tumīgumu, dārzeņus vari rupji sablendēt, bet tā, lai neizveidojas biezzupa, vai sastampāt ar piestu, ko izmanto kartupeļu biezputras gatavošanai. Zupai vislabāk derēs kūpināta forele, menca, vai lasis.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus, burkānu, pētersīļa sakni un sīpolu nomizo un sagriez gabaliņos. Zivi saplucini gabaliņos.
2
Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus, burkānus un pētersīļus. Pievieno kartupeļus un majorānu, pāris minūtes pacep, pieber sāli un piparus.
3
Pielej buljonu un pienu, uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt 15 minūtes. Noņem no uguns un ar piestu sastampā tā, lai rodas tumīga konsistence, bet dārzeņu gabaliņi vēl jūtami. Pieber muskatriekstu un vēlreiz uzkarsē.
4
Lej zupu šķīvjos, ieliec zivs gabaliņus, krējumu un pārber ar mārrutkiem un lociņiem.

Pievienot komentāru