Shutterstock

Zeltainā rudens dārzeņu zupa

Sastāvdaļas
  • 1 ½ –2 l buljona
  • 600 g cūkgaļas gulaša gabaliņu
  • 500 g kāļu
  • 400 g kartupeļu
  • 300 g burkānu
  • 100 g sakņu selerijas
  • 3 sīpoli
  • 2–3 ēdk. eļļas
  • 2–3 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • 3 tējk. maltas kurkumas
  • sāls, malti pipari
Zupai var pievienot arī pētersīļu saknes un pastinakus, ķirbjus un rāceņus un beigās iemaisīt arī kādu karoti krējuma.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Kāļus, kartupeļus, burkānus un seleriju nomizo un sagriez gabaliņos. Nomizotus sīpolus sakapā.
2
Katlā sakarsē eļļu un apcep gaļu. Pieber sīpolus un apsautē.
3
Pievieno dārzeņus un arī apcep. Iemaisi kurkumu, sāli un piparus.
4
Pielej buljonu un sautē 40–50 minūtes, līdz gaļa mīksta. Iemaisi pētersīļus.

Pievienot komentāru