Shutterstock

Ukraiņu borščs

Sastāvdaļas
  • 500 g liellopa gaļas
  • 200 g cūkgaļas
  • 100 g šķiņķa
  • 50 g speķa
  • 2 l maizes kvasa
  • 4 kartupeļi
  • 3 tomāti
  • 2 sarkanās bietes
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 kālis
  • 4 ķiploka daiviņas
  • ¼ kāpostgalvas
  • 2–3 lauru lapas
  • pa 1 tējk. sakapātu svaigu seleriju, pētersīļu, diļļu, majorāna
  • melnie un smaržīgie piparu graudiņi
  • sāls
Nav vienas vienīgas pareizās boršča receptes.Tam ir daudz variantu, un vairums no tiem nosaukti tās pilsētas vai novada vārdā, kur konkrētā recepte vairāk iecienīta. Tāpēc ir Kijevas borščs, Poltavas borščs, Ļvovas borščs, Čerņigovas borščs utt. Taču ir viens produkts, kas vieno visus ukraiņu borščus, un tās ir sarkanās biete. Tā piešķir šim ēdienam krāsu un pamatgaršu. Šajā boršča versijā buljona vārīšanai izmanto kvasu; ja tas šķiet nepierasti vai arī īstais kvass nav dabūjams, protams, var ņemt arī ūdeni. Pasniedzot boršču, katrā šķīvī ieliek pa karotei krējuma.

Pagatavošana

1
Katlā lej kvasu, pievieno gaļu, lauru lapas, piparus un sāli un izvāri buljonu, pēc tam gaļu izņem laukā un sagriez gabaliņos.
2
Tikmēr bietes ar visu mizu liec cepeškrāsnī un izcep. Atdzesē, nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās.
3
Nomizotus kartupeļus un kāli sagriez gabaliņos, burkānu sarīvē, sīpolus un ķiplokus sagriez plānās šķēlītēs. Kāpostu sagriez strēmelītēs. Tomātus arī sagriez mazos gabaliņos. Šķiņķi smalki sakapā.
4
Speķi sakapā, liec pannā un izkausē. Pievieno sīpolus un ķiplokus, viegli apcep, pēc tam iemaisi burkānus un aptuveni 5 minūtes sautē. Pievieno tomātus un turpini sautēt vēl 5 minūtes. Pievieno bietes un pasautē vēl dažas minūtes.
5
Kartupeļus, kāli un kāpostus kopā ar šķiņķi liec buljonā un vāri aptuveni 15 minūtes.
6
Iemaisi sautētās bietes un burkānus un vāri vēl 15 minūtes.
7
Pievieno zaļumus. Atstāj, lai 15 minūtes ievelkas.

Pievienot komentāru