Biezā sēņu zupa
Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 400 g gabaliņos sagrieztu dažādu sēņu
- 100 g gabaliņos sagriezta speķa
- 125 g saldā krējuma
- 100 ml portvīna
- 1 sakapāts sīpols
- 1 l buljona
- 1 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. miltu
- 1 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu
- sāls, malti melnie pipari
Lieliski garšo ar pašceptu maizi un vieglu sarkanvīnu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus ar visu mizu izvāri sālsūdenī, pēc tam nomizo un sagriez gabaliņos.
2
Katlā sakarsē eļļu, pievieno speķi un sīpolus un cep 4–5 minūtes.
3
Pievieno sēnes un pasautē pāris minūtes. Pārkaisi miltus, pakarsē un pielej buljonu. Uz lēnas uguns vāri kādas 15 minūtes.
4
Pievieno kartupeļus, krējumu, portvīnu, sāli un piparus un visu vēlreiz uzvāri. Pārkaisi ar sasmalcinātiem pētersīļiem.