Shutterstock

Biezā sēņu zupa

Sastāvdaļas
  • 500 g kartupeļu
  • 400 g gabaliņos sagrieztu dažādu sēņu
  • 100 g gabaliņos sagriezta speķa
  • 125 g saldā krējuma
  • 100 ml portvīna
  • 1 sakapāts sīpols
  • 1 l buljona
  • 1 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. miltu
  • 1 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu
  • sāls, malti melnie pipari
Lieliski garšo ar pašceptu maizi un vieglu sarkanvīnu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus ar visu mizu izvāri sālsūdenī, pēc tam nomizo un sagriez gabaliņos.
2
Katlā sakarsē eļļu, pievieno speķi un sīpolus un cep 4–5 minūtes.
3
Pievieno sēnes un pasautē pāris minūtes. Pārkaisi miltus, pakarsē un pielej buljonu. Uz lēnas uguns vāri kādas 15 minūtes.
4
Pievieno kartupeļus, krējumu, portvīnu, sāli un piparus un visu vēlreiz uzvāri. Pārkaisi ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Pievienot komentāru