Shutterstock

Krāsnī ceptu burkānu biezzupa

Sastāvdaļas
  • 450 g burkānu, nomizoti un sagriezti 1 cm biezās ripās
  • 1 cm liels ingvera saknes gabaliņš, smalki sagriezts
  • 5 ķiploka daiviņas (daiviņas saspied, bet mizu nevelc nost)
  • 1 liels sīpols, sagriezts četrās daļās un sadalīts sīkāk
  • 3 glāzes ļoti karsta buljona
  • 400 g kokosriekstu piena
  • ½ ēdk. garam masala garšvielas
  • 1 ēdk. eļļas cepšanai
  • 1 laima sula
  • ¾ tējk. sāls
  • Zaļumi pārkaisīšanai
Receptē minēts, ka vajadzīgs karsts buljons, bet var izmantot arī to pavisam aukstu. Tādā gadījumā zupa būs jāsilda, jo tā garš ļoti labi tieši karsta.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Cepeškrāsni uzsilda līdz 220 grādiem. Uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai foliju liek burkānus un sīpolus. Dārzeņus apsmidzina ar eļļu un garam masala garšvielu. Var pievienot nedaudz sāli un maltus melnos piparus. Visu samaisi. Pašās beigās pievieno ķiplokus.
2
Cep 30-35 minūtes, kamēr burkāni ir kļuvuši pavisam mīksti. Ņem ārā no krāsns un ķiplokus nomizo.
3
Ceptos dārzeņus liec traukā un pievieno atlikušās sastāvdaļas, visu sablendē līdz sev tīkamai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4
Zupu lej šķīvjos, dekorē ar zaļumiem. Pasniedz siltu.

Pievienot komentāru