Puravu un kartupeļu zupa
Sastāvdaļas
- 2 lieli vai 3 vidēji puravi (sakņu daļa un zaļā daļa nogriezta nost, pārējais sagriezts ripiņās)
- 350 g kartupeļu, sagriezti mazos kubiņos
- 1 litrs vistas buljona
- 1 sīpols, smalki sakapāts
- 4 daiviņas ķiploka
- 1 ēdk. svaiga timiāna
- 2 ēdk. pētersīļu
- 2 ēdk. olīveļļas
- 1 ēdk. sviesta
- Sāls un svaigi malti melnie pipari
- Krējums
Daļa no zupas ir jāsablenderē, taču nevajag censties to pārvērst par krēmzupu. Šai zupai lieliski piestāv mazi dārzeņu gabaliņi.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Katlā ar biezu pārklājumu lej eļļu un tajā apcep sīpolus, puravus, sāli un timiānu. Pasautē uz vidējas uguns līdz dārzeņi kļuvuši mīksti.
2
Pievieno pārējās garšvielas un smalki sakapātu ķiploku, pacep vēl 1 minūti. Tad pievieno buljonu un kartupeļus. Vāri, līdz kartupeļi kļūst mīksti.
3
Pusi zupas ielej citā traukā un sablenderē viendabīgā masā, tad lej atpakaļ katlā. Pasniedzot pievieno zaļumus un krējumu.