Kefīra un zaļumu zupa ar grauzdiņiem
Sastāvdaļas
- Zupai:
- 1 l kefīra
- 4 pavasara sīpoliņi
- 3 ēdk. sakapāta bazilika
- 3 ēdk. sakapātu pētersīļu
- 2 ēdk. sakapātu skābeņu
- 1 ēdk. citrona sulas
- malti čili pipari
- sāls
- Grauzdiņiem
- 1 bagete
- 4 tomāti
- 30 g zaļo olīvu bez kauliņiem
- 30 g kaperu
- 2 anšovu filejas
- 2 pavasara sīpoliņi
- 4 ēdk. olīveļļas
- sāls, malti pipari
Ja vēlies, zupu pirms likšanas ledusskapī sablendē, cik smalkus vai rupjus biezumus vēlies.
Pagatavošana
1
Sīpoliņus ar visiem lokiem smalki sagriez.
2
Kefīrā iemaisi zaļumus un sīpoliņus. Pievieno citrona sulu, sāli un piparus. Ieliec ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
3
Tomātus sagriez četrās daļās un izņem sēklas; mīkstumu sagriez mazos gabaliņos. Olīvas, kaperus, sīpoliņus un anšovus smalki sakapā.
4
Tomātus samaisi ar pārējiem produktiem, 2 ēdk. eļļas, sāli un pipariem un atstāj, lai 15 minūtes ievelkas.
5
Sagriez bageti šķēlēs, apslaki tās ar eļļu un apgrauzdē zeltainas. Uzliec tomātu maisījumu un pasniedz pie aukstās zupas.