Shutterstock

Pikantais vistas buljons

Sastāvdaļas
  • 1,8 kg vistas, notīrītas un noskalotas
  • 4 litri ūdens
  • 5 sīpolloki, sagriezti gabaliņos
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts četrās daļās
  • 2 čili pipari
  • 100 g svaiga ingvera saknes, nomizotas un sagrieztas gabaliņos
  • 6 ķiploka daiviņas, saspiestas ar nazi
  • ¼ tases sojas mērces
  • ¼ tases cukura
Buljona receptes ir jāzina kaut vai tāpēc, ka kārtīgs buljons ir jebkuras zupas pamatā. Šāds buljons ir arī veselīgs, tāpēc nav brīnums, ka daudzi ieraduši vistas buljonu vārīt laikā, kad apkārt klejo daudz vīrusu.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Visas sastāvdaļas, izņemot vistu, uz vidējas liesmas liec vārīties katlā ar ūdeni.
2
Kad buljons uzvārījies, pievieno vistu un turpini vārīt līdz gaļa kļuvusi mīksta.
3
Tad noņem no plīts, uzliec katlam vāku un atpūtini stundu. Pēc tam pasniedz siltu.

Pievienot komentāru