Shutterstock

Vistas zupa ar lēcām

Sastāvdaļas
  • 2 vistu kājas
  • 500 ml vistas gaļas buljons
  • 100 g burkāni
  • 3 lieli sīpoli
  • 250 g novārītas lēcas
  • 260 g spinātu
  • ½ citrona sula
  • 2 lauru lapas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • ½ tējk. kurkuma
  • 1 tējk. garam masala
  • eļļa
Svaigs skats uz ierasto vistas zupu. Garam masala un kurkuma piešķirs eksotiskāku noti, turpretī spināti – krāsu. Lieliska recepte, ko var pagatavot ar rezervīti, lai noglabātu saldētavā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katliņā uzsildi eļļu, 3-4 minūtes apcep vistas kājas. Noliec tās malā.
2
Katliņā eļļā apcep nomizotus un sagrieztus burkānus un sīpolus, pievieno sakapātu ķiploku un lauru lapas un uz mazas liesmas sautē 15 minūtes.
3
Pievieno kurkumu un garam masalu un pasutini vēl minūti. Tad pievieno vistas buljonu, lēcas, spinātus un vistas kājas. Kad sāk burbuļot, uzliec vāku un samazini liesmu. Turpini vārīt vēl 25 minūtes.
4
Vistu izņem no zupas, atdali gaļu no kauliem un to saplucini. Gaļu liec atpakaļ zupā, pievieno citrona sulu.
5
Zupu pasniedz siltu ar grauzdētu maizi.

Pievienot komentāru