Tomātu un koriandra zupa
Sastāvdaļas
- 800 g tomātu, nomizotu, sagrieztu gabaliņos vai konservētu
- 2 ķiploka daiviņas, sarīvētas
- 50 g lociņu, kapātu
- 3–4 ēdk. sakapātu koriandra lapu
- 2 ēdk. eļļas
- 1 ēdk. cietes
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. cukura
- ½ tējk. maltu melno piparu
- 2 lauru lapas
- 800 ml ūdens
- krējums vai bezpiedevu jogurts – pasniegšanai
Šī tomātu zupa ir ar Indijas garšas niansēm, kas to padara daudzveidīgu, neparastu un pikantu.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Katliņā uzkarsē eļļu. Liec tajā tomātus, lauru lapas un lociņus un apcepini 5 minūtes.
2
Pievieno sāli, cukuru, ķiploku, piparus, koriandru un ūdeni. Visu uzvāri un sutini aptuveni 20 minūtes.
3
Cieti iejauc nelielā daudzumā auksta ūdens un iekul zupā; uzkarsē, līdz zupa nedaudz sabiezē. Pasniedz ar karoti krējuma vai jogurta.