Tomātu un koriandra zupa

Sastāvdaļas
  • 800 g tomātu, nomizotu, sagrieztu gabaliņos vai konservētu
  • 2 ķiploka daiviņas, sarīvētas
  • 50 g lociņu, kapātu
  • 3–4 ēdk. sakapātu koriandra lapu
  • 2 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. cietes
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. cukura
  • ½ tējk. maltu melno piparu
  • 2 lauru lapas
  • 800 ml ūdens
  • krējums vai bezpiedevu jogurts – pasniegšanai
Šī tomātu zupa ir ar Indijas garšas niansēm, kas to padara daudzveidīgu, neparastu un pikantu.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Katliņā uzkarsē eļļu. Liec tajā tomātus, lauru lapas un lociņus un apcepini 5 minūtes.
2
Pievieno sāli, cukuru, ķiploku, piparus, koriandru un ūdeni. Visu uzvāri un sutini aptuveni 20 minūtes.
3
Cieti iejauc nelielā daudzumā auksta ūdens un iekul zupā; uzkarsē, līdz zupa nedaudz sabiezē. Pasniedz ar karoti krējuma vai jogurta.

Pievienot komentāru