Shutterstock

Sīpolu zupa, kādu vāra Itālijas ziemeļos

Sastāvdaļas
  • 1,2 l buljona
  • 800 g plānos gredzenos sagrieztu sīpolu
  • 400 g sakapātu sulīgu tomātu
  • 150 g mazos gabaliņos sagriezta caurauguša speķa
  • 30 g sviesta
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 tējk. cukura
  • rīvēts Parmas vai cits cietais siers
  • svaigas bazilika lapiņas
  • sāls, malti pipari
Sīpols ir viens no vecākajiem kultūraugiem pasaulē, kurš nav zaudējis ne drusciņas no sava svarīguma. Kopš viduslaikiem sīpoli pamazām, bet neatlaidīgi iekarojuši stabilu pozīciju gan virtuvē, gan dziedniecībā un tikuši audzēti lielākajā daļā Eiropas. Ir saglabājušās liecības par to, ka Viduseiropas klosteru dārzos auguši gan balti, gan dzelteni, gan sarkani sīpoli – vienlīdz labi piemēroti ēšanai un dekoratīviem nolūkiem. Lai pēc šīs receptes pagatavotu sīpolu zupu un nav pie rokas svaigu tomātu, var izmantot savā sulā konservētus tomātu gabaliņus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā izkausē speķi. Pievieno sviestu, eļļu, sīpolus un cukuru, samaisi un apsautē sīpolus zeltainus.
2
Pielej buljonu, iemaisi tomātus, pieber sāli un piparus un uz lēnas uguns vāri aptuveni pusstundu.
3
Lej šķīvjos, iemaisi saplucinātu baziliku un dāsni pārkaisi rīvētu sieru.

Pievienot komentāru