Tex Mex pupiņu zupa (veģetārā)
Sastāvdaļas
- 400g konservētas pupiņas
- 1 sarkana paprika
- 1 baltais sīpols
- 1 sarkans sīpols
- 1 selerijas kāts
- 1gl dārzeņu buljons
- šķēle ķirbja
- 1/2 gl konservēta kukurūza
- 400g konservēti tomāti
- 1 tējk. Tex Mex garšvielas
- 2 lauru lapas
- 1/4 tējk. kūpināta paprika
- olīveļļa
- čili pipari
- zaļumi
- sāls
Šī recepte ņemta no izdevniecības whitebook.lv izdotās grāmatas "Veģetrēšana" (Dita Lase). Rekomendējam izmēģināt šo recepti arī gaļēdājiem!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sīpolus, papriku un ķirbi sagriezt kubiņos. ķiploku smalki sakapāt. Selerijas kātu sagriezt šķēlītēs.
2
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu, pievienot garšvielas, papriku, ķirbi, sīpolus un seleriju un apcept 2-3 min. Pievienot buljonu un vārīt līdz dārzeņi ir mīksti. Pievienot pupiņas ar visu šķidrumu un sasmalcinātus konservētus tomātus, kukurūzu, čili piparus, sāli pēc garšas un vārīt vēl 5 min.
3
Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem.