OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flambēti haizivs steiki

Sastāvdaļas
  • 4 haizivs steiki
  • 30 ml rums
  • ogas dekorēšanai
  • eļļa
  • sāls, pipari pēc garšas
Flambēt nozīmē ēdienam kurš gatavojas karstā pannā pievienot alkoholu (parasti rumu vai brendiju) un tad to aizdedzinot pagaidīt līdz liesma nodziest. Parasti viss alkohols no dzēriena šajā procesā iztvaiko un šādi gatavotu ēdienu drīkst piedāvāt arī bērniem.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Haizivs steikus pārkaisīt ar sāli un pipariem, apsmērēt ar olīveļļu un atstāt uz 15 minūtēm marinēties.
2
Zivi cept labi uzkarsētā pannā vispirms no vienas puses 4-5 minūtes, tad apgriezt otrādi, pārliet ar rumu un aizdedzināt. Ļaut liesmai pašai nodzist un šķidrumu iztvaicēt.
3
Pasniedz dekorējot ar svaigām ogām.
4
Avots - laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru