OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grilētas salakas

Sastāvdaļas
  • 600 g salakas (iztīrītas)
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 citrons
  • 1 svaigs sarkanais čili pipars
  • 1 neliels saišķītis svaigu pētersīļu
  • 1 tējk. fenheļa sēklu
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
Šīs zivtiņas ar īpašo aromātu ir iecienījuši daudzi zivju ēdienu cienītāji. Šī salaku pagatavošanas recepte neliks vilties pat visprasīgākajiem gardēžiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Salieciet salakas uz cepešplāts. Pievienojiet 4 spiednē sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Pārkaisiet šķipsniņu sāls un piparu, 1smalki sarīvētu citrona miziņu, uzspiediet citrona sulu un salieciet citrona pusītes uz plāts ar griezuma pusi uz augšu. Viegli apslakiet ar olīveļļu.
2
Sagrieziet planās šķēlītēs svaigu sarkano čili piparu un pārkaisiet to salakām. Sakapājiet pētersīļu kātiņus un kopā ar 1 tējkaroti fenheļa sēklu pārkaisiet visam pāri. Rupji sakapājiet petersīļu lapiņas un nolieciet tās malā. Ar rokām apviļājiet salakas garšaugu maisījumā. Cepešplāti ievietojiet cepeškrāsns augšējā nodalījumā un cepiet aptuveni 10 minūtes, līdz salakas kļūst kraukšķīgas.
3
Pasniedz ar zaļajiem salātiem un sviestā apceptiem kartupeļiem.

Pievienot komentāru