Lasis kartupeļu mundierī

Sastāvdaļas
  • 400 g nomizotu kartupeļu
  • 300 g laša filejas
  • 1 ola
  • ¼ citrona
  • 1 ēdk. miltu
  • 1 tējk. sāls
  • ½ tējk. piparu
  • eļļa cepšanai
Piemērota jebkuras zivs fileja, bet ar lasi vai foreli izskatīsies greznāk. Ja zivis nav iecienītas, izmēģini šo recepti ar sieru.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uz sakņu rīves sarīvē kartupeļus rupjās skaidiņās. Ieliec sietā, lai notek liekā sula. Pieber sāli un piparus un sajauc.
2
Zivi sagriez 4 gabalos, biezākās vietas var maigi izklapēt ar gaļas āmuru. Zivi apslaki ar citrona sulu, mazliet apsāli un sapiparo.
3
Iesit olu bļodiņā un sakul. Miltus uzber uz šķīvīša.
4
Uzkarsē pannu. Zivi apviļā miltos, tad olā, pēc tam vienmērīgā slānī aplipini ar kartupeļu masu. Uzmanīgi liec uz pannas un cep no abām pusēm skaisti zeltainas. Pasniedz ar karoti skāba krējuma.

Pievienot komentāru