Kūpināta asara un kaperu salāti
Sastāvdaļas
- 1 liels karsti kūpināts asaris
- 1 liels sīpols
- 4 olas, vārītas
- 1 maza burciņa kaperu
- 1 maza burciņa marinētu pipargurķīšu
- 100 g majonēzes
- 100 g krējuma (20 %)
- sāls, pipari – pēc garšas
Ne tik senā pagātnē šie bija daudzu saimnieču iecienīti salāti. Mūsdienās tiem pievieno arī dažus netradicionālus produktus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Iztīri zivi, sasmalcini un liec lielā bļodā. Sakapā olas, sīpolus, kaperus, sagriez pipargurķīšus. Visu sajauc lielā bļodā.
2
Sajauc krējumu ar majonēzi un pārlej salātiem. Ja nepieciešams, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Kārtīgi samaisi.