Kūpināta zivs ar mārrutku un ābolu mērci
Sastāvdaļas
- 4 kūpinātas zivs filejas bez ādas (menca, jūras asaris, siļķe)
- 200 g skābā krējuma
- 50 g saldā krējuma
- 150 g skābenu ābolu
- 2 ēdk. citrona sulas gabaliņš
- svaigas mārrutka saknes (3 cm)
- ½ tējk. medus
- sāls
Visgaršīgākā mērce iznāk no svaigi rīvētiem mārrutkiem, taču var izmantot arī labas kvalitātes mārrutku maisījumus no veikala vai tirgus un papildināt tos ar zaļumiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ābolus nomizo, sarīvē rupjās skaidiņās un samaisi ar citrona sulu. Mārrutka sakni nomizo un smalki sarīvē.
2
Abu veidu krējumu samaisi ar medu un iejauc ābolus un mārrutkus. Pieber sāli.
3
Zivs filejas kārto uz šķīvjiem un papildini ar mārrutku mērci.