Bute diļļu un sinepju mērcē
Sastāvdaļas
- 4 butes filejas
- 2 olas
- milti un rīvmaize apviļāšanai
- eļļa un sviests cepšanai
- sāls, malti pipari
- Mērcei
- 200 g krējuma
- 100 ml baltvīna
- 1 tējk. vidēji pikantu sinepju
- 1 smalki sakapāts sīpols
- 1 ēdk. smalki sakapātu diļļu
- sāls, malti pipari
Piedevās ļoti labi garšo vai nu vārīti, vai cepti kartupeļi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pannā sakarsē vienādās daļās eļļu un sviestu.
2
Butes filejas apkaisi ar sāli un pipariem, apviļā sakultās olās, pēc tam miltos un visbeidzot rīvmaizē.
3
Liec pannā un cep zeltaini brūnas no abām pusēm. Izņem no pannas.
4
Pannā atlikušajās taukvielās apsautē sīpolus, pielej vīnu un uzvāri. Pāris minūtes pavāri.
5
Iemaisi sinepes, krējumu un dilles. Pieber sāli un piparus un karsē, līdz mērce iegūst vēlamo konsistenci.