Tunča pankūkas
Sastāvdaļas
- 320 g savā sulā konservēta tunča
- 300 ml piena
- 120 g miltu
- 4 mazas sarkanās paprikas pākstis
- 2 ēdk. eļļas
- 1 ēdk. konservētu zaļo piparu graudiņu
- bazilika lapiņas
- sāls, malti pipari
Ja ir pieejamas porciju panniņas, tad vienas lielās pankūkas vietā var cept četras mazas.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Bļodā iesit olas, pievieno pienu, miltus un šķipsniņu sāls un ar putojamo slotiņu sakul gludu mīklu. Atstāj uz 15–20 minūtēm.
2
Iztīrītu papriku sagriez smalkos salmiņos. Tunci notecini un ar dakšiņu saplucini gabaliņos.
3
Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber papriku un sautē 2–3 minūtes. Pieber sāli un piparus. Pusi paprikas izņem no pannas.
4
Pannā ielej mīklu un cep pankūku zeltaini brūnu. Apgriez otru pusi un liec virsū pārējo papriku un tunci. Pannai uzliec vāku un cep pankūku gatavu.
5
Tikmēr notecini piparus. Pārkaisi gatavajai pankūkai. Izrotā ar bazilika lapiņām.