Grilētas reņģes ar pētersīļu mērci
Sastāvdaļas
- 800 g izķidātu reņģu
- 1–2 mazas sarkanās čili pākstis
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 citrona sula
- 8 ēdk. olīveļļas
- 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
- eļļa restīšu ieziešanai
- jūras sāls
Grilēšanai izmanto speciālo režģi ar rokturi, lai zivis var viegli apgriezt un tās neiekrīt oglēs.
Pagatavošana
1
Nomizotus ķiplokus un iztīrītas čili pākstis smalki sakapā. Samaisi ar pētersīļiem, olīveļļu, citrona sulu un sāli. Atstāj, lai mērce pusstundu ievelkas.
2
Reņģu grilēšanai paredzētās restītes iezied ar eļļu.
3
Reņģes liec uz restītēm un uz mērenas uguns grilē pa 3–4 minūtēm no katras puses.
4
Pārlej ar mērci.