Shutterstock

Grilētas reņģes ar pētersīļu mērci

Sastāvdaļas
  • 800 g izķidātu reņģu
  • 1–2 mazas sarkanās čili pākstis
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 citrona sula
  • 8 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • eļļa restīšu ieziešanai
  • jūras sāls
Grilēšanai izmanto speciālo režģi ar rokturi, lai zivis var viegli apgriezt un tās neiekrīt oglēs.

Pagatavošana

1
Nomizotus ķiplokus un iztīrītas čili pākstis smalki sakapā. Samaisi ar pētersīļiem, olīveļļu, citrona sulu un sāli. Atstāj, lai mērce pusstundu ievelkas.
2
Reņģu grilēšanai paredzētās restītes iezied ar eļļu.
3
Reņģes liec uz restītēm un uz mērenas uguns grilē pa 3–4 minūtēm no katras puses.
4
Pārlej ar mērci.

Pievienot komentāru