Shutterstock

Lasis ar kadiķogām

Sastāvdaļas
  • 600 g svaigas laša filejas (ar ādu)
  • 140 g cukura
  • 50 g jūras sāls
  • 1 ēdk. kaltēta koriandra
  • 1 ēdk. kaltēta bazilika
  • ½ citrona
  • ½ apelsīna
  • 20-30 g kadiķogu
  • 1 ēdk. melno piparu graudiņu
Šādi marinētu lasi izmanto gan maizītēm, gan karpačo, gan salātu pagatavošanai. Tas būs maigi saldskābs, bet kadiķogas piešķirs meža svaiguma garšu.

Pagatavošana

1
Citronu un apelsīnu ar visu mizu sakapā mazos gabaliņos. Cukuru, sāli, koriandru, baziliku, kadiķogas un piparus samaisi kopā ar apelsīniem un citroniem.
2
Lasi nomazgā un nosusini. Pārbaudi, vai filejā nav palikusi kāda asaka. Ja ir- izvelc! Lasi ar ādu uz leju liec veidnē, kas izklāta ar caurspīdīgo pārtikas plēvi.
3
Zivi no virspuses un sāniem bagātīgi ierīvē ar marinādi un ciešu pārklāj ar plēvi. Ļauj vismaz diennakti ievilkties.

Pievienot komentāru