Forele ar citrona aromātu
Sastāvdaļas
- 4 foreles filejas
- 50 g rīvmaizes
- 1 ēdk. mīksta sviesta
- 1 mazs saišķis pētersīļu, sagrieztu
- 1 citrona miziņa un sula
- 25 g apgrauzdētu ciedru riekstu, puse no tiem rupji sakapātu
- 1 ēdk. olīveļļas
Forele ir viegli pagatavojama, galvenais uzmanīt un zivi nepārcept un nepadarīt pārlieku sausu. Foreles vietā vari izmantot arī laša fileju.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Uzkarsē grilu viskarstākajā režīmā. Saliec foreles filejas ar ādu uz leju uz plāts, kas ieziesta ar eļļu. Samaisi rīvmaizi, sviestu, pētersīļus, citrona miziņu un sulu un pusi no ciedru riekstiem.
2
Pārkaisi maisījumu plānā kārtā filejām, pārlaisti ar eļļu un liec zem grila uz 5 minūtēm. Pārkaisi ar atlikušajiem ciedru riekstiem un pasniedz ar citrona daiviņām un kartupeļu salātiem.