Kārtainā torte ar lasi un avokado
Sastāvdaļas
- 700 g mazsālītas laša filejas
- 450 g krēmsiera
- 150 g rīsu
- 100 g rīvēta cietā siera
- 4 avokado
- 1–2 ēdk. citrona sulas
- skābais krējums vai maiga majonēze
- sakapātas dilles un pētersīļi
- sāls, malti melnie pipari
Ja patīk pikanta garša, kas atgādina suši, krēmsierā var iemaisīt nedaudz vasabi pastas; ja tuvāka ir tradicionālā rasola garša, krējumam vai majonēzei var pievienot sinepes.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Rīsus ber vieglā sālsūdenī, izvāri, atdzesē un samaisi ar krējumu vai majonēzi.
2
Lasi sagriez mazos gabaliņos un apslaki ar pusi citrona sulas.
3
Avokado nomizo, arī sagriez mazos gabaliņos un apslaki ar atlikušo citrona sulu.
4
Krēmsieru samaisi ar zaļumiem, sāli un pipariem.
5
Tortes veidnē ar noņemamu malu liec kārtās pusi laša gabaliņu, pēc tam – rīsus, avokado, krēmsieru un atlikušo lasi.
6
Apzied ar plānu majonēzes kārtiņu vai krējumu, kam pievienots sāls.
7
Pārkaisi ar rīvēto sieru un zaļumiem. Vismaz uz 1 stundu ievieto ledusskapī.