Shutterstock

Skumbrijas krēms sviestmaizēm

Sastāvdaļas
  • 1 kūpināta skumbrija
  • 1 liels sīpols
  • 200 g svaigā siera
  • 6 ēdk. citrona sulas
  • 4 ēdk. vieglas majonēzes
  • 2 ēdk. mārrutkus
  • 2 tējk. smalki sakapātu maurlociņu
  • Svaigi malti pipari
Ideāls ēdiens tiem, kam ir maz laika un patīk sagatavot rezerves vairākām dienām. Labi garšo uz rupjmaizes brokastīs, kā arī pie aukstiem vārītiem kartupeļiem. Ja gribi svaigāku garšu, bagātīgi pievieno sakapātas dilles, fenheļa zaļumus, estragonu. Ja pārbērsi ar sakapātu vārītu olu, jau sanāks viegli brokastu salāti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolus nomizo un ļoti smalki sakapā. Skumbrijai atdali spuras un asakas, bet mīkstumu ar divām dakšiņām saplucini vai arī ar nazi smalki sagriez.
2
Skumbriju un sīpolus samaisi ar citronu sulu, majonēzi un mārrutkiem, pēc tam saputo ar svaigo sieru un iemaisi piparus un lociņus. Pēc garšas pieber sāli.

Pievienot komentāru