Shutterstock

Tunča kroketes

Sastāvdaļas
  • 400 g kartupeļu biezeņa
  • 160 g konservēta tunča
  • Mazs gabaliņš sviesta
  • Maza pētersīļu buntīte
  • 1 citrons (sula un miza)
  • 1 ola (dzeltenums atsevišķi no baltuma)
  • Rīvmaize apviļāšanai
Krokete ir neierasts vārds mūsu virtuvēs, lai gan tā ir tā pati mums zināmā kotlete. Recepte ir rakstīta aptuveni, viss pēc ēdāju vēlmēm un pavāra sajūtām. Ja pa rokai nav kartupeļa biezeņa, tad var izlīdzēties ar vārītiem kartupeļiem, kas rūpīgi saspaidīti ar dakšiņu.

Pagatavošana

1
Kartupeļu biezenim pievieno nedaudz sviestu, iemaisi nosusinātu un gabaliņos sadalītu tunci. Masai pievieno smalki sasmalcinātus pētersīļus, citrona sulu un nedaudz citrona miziņu un olas dzeltenumu.
2
Atsevišķā bļodā sakul olu baltumu. Atsevišķā traukā izber rīvmaizi.
3
No masas izveido 8-10 kroketes. Vispirms bumbiņu apviļā olā, tad rīvmaizē.
4
Dziļā pannā ielej eļļu 1 cm biezumā. Cep kroketes zeltaini brūnas no abām pusēm.

Pievienot komentāru