Shutterstock

Zivs un makaronu sacepums

Sastāvdaļas
  • 600 g zivs filejas
  • 400 g vārītu makaronu
  • 1 ½ glāzes tomātu biezeņa
  • 1 ola
  • 2 ēdk. sviesta
  • 1–2 ēdk. rīvmaizes
  • 1 ēdk. rīvēta siera
  • sāls, pipari – pēc garšas
Sātīgs ikdienas ēdiens, kurā racionāli izmantojami iepriekšējās maltītes pāri palikušie makaroni. Zivs sugai nav lielas nozīmes, tik vien – gabaliem, ko izmanto sacepumā, jābūt bez asakām. Lai gan – ļoti gards šis sacepums sanāk no kūpinātu reņģīšu filejām. Tad gan ņem garšā pēc iespējas neitrālāku tomātu biezeni, savukārt, ja zivs nav īpaša, padari tomātu biezeni pikantāku ar garšvielām.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar sviestu iesmērē keramisko cepamtrauku. Liec tajā pusi vārīto makaronu, tiem virsū zivs fileju, pārklāj ar atlikušajiem makaroniem.
2
Tomātu biezenī iemaisi olu un šo masu vienmērīgi pārlej makaronu un zivs kārtojumam. Sajauc rīvmaizi ar rīvēto sieru un šo maisījumu vienmērīgi pārkaisi topošajam sacepumam. Tam pa virsu vietumis uzliec pa sviesta piciņai. Liec cepeškrāsnī un cep 40 minūtes. Pasniedz ar salātiem un marinētiem dārzeņiem.

Pievienot komentāru